L’Estadi Olímpic

13 febrer 2011

L’Estadi Municipal de Futbol va ser inaugurat el 21 d’agost de 1960. Amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, es va remodelar per adaptar-lo per celebrar les competicions olímpiques d’hockei herba.

Actualment la gestió d’aquest equipament està cedida al Terrassa Futbol Club.

Llocs d’interès

27 gener 2011

Les escultures Tall i Tenir mala peça al teler estan situades als extrems est i oest de l’avinguda de l’Abat Marcet respectivament. La primera, de Josep Lluscà, es va instal·lar el 1992 per commemorar el 150è aniversari de la Mina Pública d’Aigües de Terrassa i es troba a la confluència amb la carretera de Matadepera, La segona, instal·lada el mateix any i situada a la cruïlla amb l’avinguda de Josep Tarradellas, es una escultura de Francesc Abad i representa una xemeneia, símbol del passat industrial de la ciutat, amb un xiprer sintètic a dins, simbol de l’entorn natural.

A l’Àrea Olímpica, que és com fou batejada la Zona Esportiva quan Terrassa fou designada com subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 hi trobem l’Estadi Olímpic, remodelat el 1989, on van tenir lloc les proves d’hoquei sobre herba i on continua disputant els seus partits el Terrassa Futbol Club, que hi juga des de la seva inaguració el 21 d’agost del 1960; davant de l’estadi hi ha l’escultura Hoquei de Rosa Serra, donada a la ciutat pel Comitè Olímpic Internacional el 1993, que representa un jugador d’hoquei amb l’estic a la mà; la zona també alberga un camp de hoquei sobre herba, així com les instal·lacions del Club Natació Terrassa, el complex esportiu TerrassaSport, i els equipaments esportius municipals de “Les Palmeres”; tot aquest conjunt d’instal·lacions ocupen una superfície de més de 14 hectàrees.

EL BARRI

Poble Nou – Zona Esportiva, és un barri de la ciutat de Terrassa que  ocupa  una part del districte 5è del Nord-oest, conformat per la barriada del Poble Nou  a la banda occidental i la de Zona Esportiva a la part central i oriental, llocs que li donen nom. Té una superficie de 0,88 km2 i una població d’11.713 habitants el 2008.

En aquest extens barri i ha l’Area Olímpica Municipal, la principal infraestructura de caràcter esportiu de la ciutat, a la part de dalt de l’avinguda de l’Abat Marcet. Al carrer dels Jocs Olímpics es troba la biblioteca Enric Galí del districte 5.

La barriada del Poble Nou,anomenada així pels immigrants que van instal-lar-s’hi durant els anys 40 i 50 en vivendes d’autoconstrucció, va nèixer en terrenys pertanyents al mas de Can Colomer, encara existent, situat fora dels límits del barri, prop de la carretera de Rellinars. Al barri neix la riera del Palau, confluència de la riera de Can Bogunyà i el torrent Cançoner; i està travessat per un bon nombre de torrents a més dels ja esmentats, com ara els de Ca n’Amat, Torrent Mitger, Torrent d’en Pere Parres, el Torrent d’en Sala Lleïr. La zona entorn de l’Area Olimpica (Zona Esportiva) és de posterior urbanització, ja que el complex esportiu no fou inaugurat fins al començament de la dècada dels anys 60.