EL BARRI

27 gener 2011

Poble Nou – Zona Esportiva, és un barri de la ciutat de Terrassa que  ocupa  una part del districte 5è del Nord-oest, conformat per la barriada del Poble Nou  a la banda occidental i la de Zona Esportiva a la part central i oriental, llocs que li donen nom. Té una superficie de 0,88 km2 i una població d’11.713 habitants el 2008.

En aquest extens barri i ha l’Area Olímpica Municipal, la principal infraestructura de caràcter esportiu de la ciutat, a la part de dalt de l’avinguda de l’Abat Marcet. Al carrer dels Jocs Olímpics es troba la biblioteca Enric Galí del districte 5.

La barriada del Poble Nou,anomenada així pels immigrants que van instal-lar-s’hi durant els anys 40 i 50 en vivendes d’autoconstrucció, va nèixer en terrenys pertanyents al mas de Can Colomer, encara existent, situat fora dels límits del barri, prop de la carretera de Rellinars. Al barri neix la riera del Palau, confluència de la riera de Can Bogunyà i el torrent Cançoner; i està travessat per un bon nombre de torrents a més dels ja esmentats, com ara els de Ca n’Amat, Torrent Mitger, Torrent d’en Pere Parres, el Torrent d’en Sala Lleïr. La zona entorn de l’Area Olimpica (Zona Esportiva) és de posterior urbanització, ja que el complex esportiu no fou inaugurat fins al començament de la dècada dels anys 60.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *