El copagament, al dia a principis d’octubre

El copagament, al dia a principis d’octubre

Les farmàcies no començaran a cobrar el copagament dels medicaments que els treballadors en actiu van comprar al juliol fins a principis d’octubre, coincidint també amb el dia que es començarà a cobrar el copagament de juliol i agost als pensionistes. En principi, estava previst que els endarreriments als treballadors es cobressin a partir d’avui, però ahir el conseller de Salut, Boi Ruiz, va explicar que s’endarrereix i que, per tant, no serà fins a l’octubre que el copagament farmacèutic segons el nivell de renda es posarà al dia.

Al juliol cap català va pagar el nou percentatge de pagament ordenat pel govern espanyol. A l’agost, es va començar a cobrar als treballadors en actiu i a l’octubre a tothom, incloent-hi els pensionistes. Catalunya va optar per aquest model transitori per adequar els sistemes informàtics al copagament i evitar que ningú pagui més del que li correspon. Els jubilats, per exemple, s’hauran de fer càrrec d’una part del que valen els fàrmacs però amb uns topalls de vuit, divuit i seixanta euros al mes, segons els ingressos.

redacció