Lapiedra presenta la comunicació prèvia al concurs de creditors

Finques Lapiedra presenta al jutjat mercantil la comunicació prèvia al concurs de creditors, segons Diari de Terrassa. Se li han tret poders al responsable de contabilitat i s’aplicarà un ERO a les empreses del grup, i no es descarta que l’administrador, Jordi Lapiedra, sigui inahbilitat per a desenvolupar la seva tasca.

El forat econòmic de Finques Lapiedra segueix provocant maldecaps a les prop de 300 comunitats de veïns. Malgrat l’actuació de l’administrador, que ha optat per la llei del silenci a l’espera que els advocats estudïin el cas, és la comunitat qui ha saldar el deute respecte els industrials (serveis de neteja, ascensor, llum, etcètera).

En les darreres setmanes, els afectats han començat a rebre la notificació per “impagament reiterat de les factures presentades a Finques Lapiedra” de les empreses contractades. En un d’aquests documents enviats al qual ha tingut accés La Torre , una de les empreses de neteja perjudicades informa a les comunitats que “l’administrador (Finques Lapiedra) adduïa problemes conjunturals de la situació econòmica, dient que les comunitats estaven en saldo negatiu i que havíem de tenir paciència a l’hora de cobrar”. Passat uns mesos i davant els reiterats incompliments de pagament, els industrials han decidit fer un pas i comunicar de forma oficial el deute pendent a les comunitats per tal d’acordar “directament les condicions de pagament”.