Iniciativa Penal Popular en defensa de la sanitat pública

La Iniciativa Penal Popular: què és?
La CONFAVC amb una vintena d’entitats de la societat civil va adherir-se a la Iniciativa Penal Popular contra les retallades sanitàries, que es va presentar el registre del Jutjat d’instrucció número 9 el març passat.

La IPP, sorgida fa uns mesos d’una assemblea en què van participar diverses entitats ciutadanes, associacions veïnals diverses i els sindicats més representatius, pretén enjudiciar els responsables de fets tan greus com la mort d’algunes persones per desatenció sanitària.

La Iniciativa està basada en l’article 542 del Codi penal que castiga amb penes d’inhabilitació d’un a quatre anys a l’autoritat que, sabent, impedeixi a una persona exercir els seus drets cívics reconeguts en la Constitució. També es fonamenta en l’article 196 del mateix codi que castiga la denegació del dret d’assistència sanitària.(veure Argumentari: 10 punts clau o el blog de la Iniviativa Penal Popular).