propera sortida per al diumenge dia 3 de juny 2012

Excursio:
Bufadors de Bevi
tienpo: 2,5 a 3 horas
Distancia recorrida: 5,24 kilómetros
Altitud min: 823 metros, max: 992 metros
Desnivel acum. subiendo: 339 metros, bajando: 366 metros
Grado de dificultad: Fácil hay 400 metros de desnivell inportant
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 179
Track Per GPS: Aqui

Salida a las 7,30 horas desde la Plaza de Can Roca.

Se recomienda llevar agua, y el almuerzo …

Els bufadors són uns forats o escletxes per on surt corrent d’aire. Mereix la caminada pel meravellós indret on es troben els forats, ja que la seva situació a la part baga de la serra dels bufadors fa que s’hi generi un microclima especial, amb grans blocs de roca coberts de molsa i una flora ben particular.

És una zona no gaire gran, de forma allargada i més o menys estreta. Ens hem de fixar en els forats que hi ha al terra. En acostar-s’hi es nota que l’aire que surt és fred. A vegades es pot sentir com xiula en el seu interior, d’aquí el nom de bufadors. A mesura que s’avança es troben més forats. Alguns d’ells han estat ressenyats per experts espeleòlegs. El terreny és inestable i no s’aconsella entrar dins els bufadors. És un indret de gran bellesa que té un aire màgic.

Des de Santa Maria de Besora es prén la pista que va a Ripoll per Llaers. A 2,5 km, just després d’un revolt a la dreta, trobem una pista que marxa a l’esquerra i que va a la pista de Beví als bufadors i Sant Moí.

Informació pràctica:
Temps: fins al trencant de Beví s’hi pot arribar en cotxe. des d’aquí fins als bufadors a peu hi ha 1,45’.
Dificultat: Baixa