Junta de Portaveus. L’Ajuntament aprovarà les ordenances que regulen les terrasses dels bars

L’Ajuntament aprovarà les ordenances que regulen les terrasses dels bars. Ho farà en el ple de febrer, on també donarà llum verda al Pla Estratègic d’Usos i Gestió del Temps. Totes els grups polítics, excepte el PP, acordaran una moció contra el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià

Aprovar les ordenances municipals que regularan la instal·lació al carrer de terrasses de bars i altre mobiliari. És un dels temes que la junta de portaveus ha tractat aquest dilluns i que s’aprovarà en la sessió plenària de dijous. El ple de febrer també donarà llum verda al Pla Estratègic d’Usos i Gestió del Temps, elaborat des de la regidoria de Polítiques de Gènere.

Els representants de tots els grups municipals també han acordat instar l’Estat a regular millor el vot secret de persones invidents; un dret que sí està regulat per a les eleccions generals i autonòmiques però no pas per a les municipals.

D’altra banda, la junta de portaveus ha acordat ajornar el projecte municipal que prevei la construcció d’un espai cobert polivalent al Districte 3, a la zona esportiva de Can Jofresa. En base a un estudi de la diputació, l’equip de Govern no en veu prioritària l’execució per no considerar-lo estrictament necessari, i menys en l’actual situació econòmica.

En l’àmbit econòmic, acord majoritari dels grups municipals per mostrar el suport als treballadors de l’empresa Yamaha, després del tancament de la fàbrica de Palau-solità i Plegamans.

Pel que fa a les mocions, ICV en presentarà un sobre les perspectives de la planificació escolar a Terrassa davant les retallades pressupostàries anunciades per la Generalitat. La proposta podria rebre el suport d’ERC i del PSC.

Per la seva banda, CiU en presentarà dues. Una primera en què sol·licita una revisió del pla de senyalització municipal, i una segona amb què denuncia el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià. La resta de forces polítiques, excepte el PP, aprovarien la proposta de suport a Acció Cultural del País Valencià.

Precisament, el PP presentarà una moció per tal que es revisi l’actual aplicació de la zona blava a Ca n’Anglada i les seves tarifes. Els populars han confirmat que presentaran una segona proposta vinculada al vandalisme. Concretament, demanen que es valori la conveniència d’usar càmeres de videovigilància en aquells indrets o zones on es determini que es detecta una major incidència d’actes vandàlics.

Terrassa Digital 21-2-2011